Uslovi kupovine

Uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Poručivanjem na našem sajtu, potvrđujete da ste saglasni sa navedenim uslovima kupovine preduzeća Ortopedska pomagala Orto Arsić d.o.o., pisanim u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Poručivanje je moguće u online prodavnici,ili telefonom na broj 060/5800590 radnim danom od 8 do 16h i subotom od 8 do 13h.

Plaćanje možete izvršiti preko računa ili pouzećem – gotovinom pri preuzimanju. U slučaju praćanja preko računa, instrukcije ćete dobiti nakon poručivanja na mail adresu koju ste naveli u podacima za kontakt. Roba će biti isporučena nakon uplate, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Navedene cene proizvoda na našem sajtu su sa PDV-om i važeće su na dan porudžbine. U cenu nisu uključeni troškovi dostave.

Dostava se vrši Postexpress kurirskom službom ( ukoliko ne navedete drugačije ), u roku od 5 dana od potvrde porudžbine. Troškove dostave snosi kupac.

U slučaju on line kupovine, nakon izvršene porudžbine, kontaktiraćemo Vas radi potvrde podataka koje ste naveli u porudžbini i obaveštenja o roku isporuke.

Povraćaj robe

Potrošač ima pravo na odustanak od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja proizvoda. Može zahtevati zamenu za drugi proizvod ili povraćaj novca. Pravo na povraćaj ostvarujete za nekorišćenu i neoštećenu robu, u originalnom pakovanju, sa svom dokumentacijom, i popunjenim obrascem za odustanak od kupovine. KLIKNI OVDE

Cena robe biće vraćena kupcu u roku od 7 dana nakon što roba bude vraćena na navedenu adresu trgovca. Trgovac ima pravo da uskrativraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je kupac robom neadekvatno ili nepravilno rukovao.

Troškovi vraćanja robe padaju na teret kupca

U skladu sa članom 36, stav 3 I 5 Zakona o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 88/2021 – dr. zakon),kupac nema pravoda odustane od ugovora u slučaju isporukerobe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane ( ortopedski ulošci po meri I ortopedske cipele po meri ), kao I zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga I koja je otpečaćena nakon isporuke ( toaletna kolica, toaletna stolica, WC nastavci, kilni pojasevi, kompresivne šarape, antidekubitalni dušeci i antidekubitalni jastuci ).

Reklamacije

Zahtev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na adresu navedenu u reklamacionom listu.
Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju potrošač je dužan da reklamiranu robu dostavi zajedno sa fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini I popunjenim reklamacionim listom. KLIKNI OVDE

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju potrošaču će biti poslat u roku od 8 dana od dana prijema iste.

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

X