Proprioceptivne sandale

Proprioceptivne sandale

  • Sandale za pozicioniranje stopala, stabilizaciju skočnog zgloba i stimulaciju blokiranih pokreta kod neuroloških stanja
  • Individualna izrada po otisku stopala uzimajući u obzir stanje i potrebe korisnika
  • Olakšano obuvanje i izuvanje pomoću kaišića
  • Efikasno i praktično rešenje za zbrinjavanje stanja kod slabosti ili oduzetosti n. peroneusa, parapareze, dečije cerebralne paralize, multipla skleroze itd.
  • Izrađuju se od prirodne kože u boji po želji korisnika

Podeli:

Proprioceptivne sandale predstavljaju ortoze stopala koje omogućavaju stabilizaciju skočnog zgloba i pozicioniranje stopala. Sastoje se iz individualno izrađenih sandala u koje je integrisana ortoza za pozicioniranje stopala i stabilizaciju skočnih zglobova. Ortoza zadržava stopala u poziciji pod pravim uglom u odnosu na potkolenice, a pritom pruža i medio-lateralnu stabilnost skočnih zglobova. To sprečava pad stopala pri hodu kod slabosti ili oduzetosti određenih mišiča potkolenice i omogućava održavanje normalne šeme hoda.

Proprioceptivne sandale poseduju i individualni proprioceptivni uložak koji se pravi po otisku stopala korisnika i dorađuje zavisno od potreba. Ovakav uložak ima funkciju stabilizacije stopala i posledično celog lokomotornog sistema. Pažljivo i dozirano formiranim zonama uloška utiče se na smanjenje spazma u mišićima donjih ekstremiteta, ukoliko postoji, te se na ovaj način oslobađaju i stimulišu pokreti koji su inače blokirani.
Sandale se fiksiraju i prilagođavaju pomoću kaišića, a mogu se potpuno i otvoriti, što značajno olakšava obuvanje i izuvanje. Ovakav sistem se pokazao značajno funkcionalniji od korišćenja plastičnih ortoza stopala, koje je neophodno postaviti u obuću, gde se najčešće javlja problem naći obuću koja će biti funkcionalna i udobna.

Na ovakav način zbrinjavaju se neurološka stanja koja za posledicu imaju delimičnu oduzetost donjih ekstremiteta kao što su slabost/oduzetost n. peroneusa, parapareze, dečija cerebralna paraliza, multipla skleroza itd.

Sandale su izrađene od prirodne kože u boji po želji korisnika.

X