Korektivni ortopedski ulošci

Korektivni ortopedski ulošci

5.000,00 RSD

  • deo tretmana u korekciji različitih deformiteta stopala
  • čvrsta podrška za pravilan anatomski položaj stopala
  • individualna izrada po 3D otisku
  • prenosiv i lagan
  • dugotrajan

Dostupnost: Dostupno kao narudžbina na zahtev

Podeli:

Korektivni ortopedski ulošci se koriste kada su prisutni deformiteti stopala. U ranom stadiumu – kod dece, imaju ulogu u tretmanu korekcije deformiteta, dok se kod odraslih koriste kao podrška stopalu – za rasterećenje, ublažavanje bolova, i zaustavljanje progresivnih deformiteta.

Izgled uloška zavisi od zahteva u smislu zbrinjavanja. Zato se korektivni ortopedski ulošci prave individualno prema otisku stopala i potrebama korisnika. Svaki uložak je jedinstven i napravljen kao odgovor na konkretan problem.

Odgovaraju na različite stepene deformiteta svojim korektivnim elementima.

Kod odraslih, ortopedski ulošci imaju efekta kod bolnih stopala zbog:

  • spuštenih svodova – ravnih stopala
  • čukljeva
  • petnog trna

U periodu rasta kod dece, nepravilno formiranje stopala može značajno uticati i na kompletnu posturu tela. Zato se adekvatnim i pravovremenim reagovanjem mogu sprečiti sekundarni deformiteti – kolena ( „X“ i „O“ noge), kukova i kičmenog stuba.

Način izrade korektivnih uložaka

Za izradu korektivnih uložaka, najpre se uzima trodimenzionalni otisak stopala u peni, koji će se iskoristiti za pravljenje gipsanog kalupa na osnovu koga će se uložak izraditi.

Osnova uloška jeste čvrsta kako bi podupirala svodove stopala, a dovoljno elastična da omogućava nesmetano kretanje. Površinski sloj čini „buffer“ zonu amortizujući sile pritiska obezbeđujući udobnost.

Održavanje

Ova vrsta uložaka je istrajna, te uz pravilno održavanje mogu trajati i više godina. Dok kod dece, treba pratiti rast stopala i zameniti za veće kada ih prerastu. Za održavanje dovoljno je povremeno ih obrisati vlažnom krpom i ostaviti da se potpuno osuše na vazduhu.

 

 

 

X