Jastuk za okretanje pacijenata

Jastuk za okretanje pacijenata

5.200,00 RSD

  • Omogućava lako okretanje ležećih pacijenata, bez podizanja
  • Koristi se za negu slabo pokretnih osoba, starih i slabih, kod preloma donjih ekstremiteta, gojaznih osoba…
  • Olakšava održavanje lične higijene i sprovođenje terapija ležećih pacijenata
  • Redovnim korišćenjem umanjuje se mogućnost stvaranja dekubita
  • Jaka nosivost i otpornost na deformacije
  • Lako održavanje
  • Udobnost za pacijenta pri korišćenju
Količina

Podeli:

Jastuk za okretanje pacijenata je pomagalo koje omogućava jednostavno menjanje položaja ležećih pacijenata. Predstavlja pomoć negovateljima u svakodnevnoj nezi starih, slabo pokretnih, bolesnih i gojaznih osoba. Svojim ergonomskim dizajnom olakšava okretanje, kao i zadržavanje bočnog položaja pacijenata prilikom sprovođenja lične higijene i zdravstvene nege. Može se koristiti u zdravstvenim ustanovama i kod kuće uz ostala pomoćna sredstva za negu ležećih pacijenata OVDE.

Način korišćenja:

Jastuk se položi ispod kolena pacijenta, sa prorezima okrenutim ka stopalima. Zatim se jastuk uspravi, tako da se noge postave u za to namenjene žlebove. Negovatelj zatim vrlo lako okrene pacijenta na željenu stranu, jednom rukom priržavajući jastuk, a drugom trup bolesnika. Detaljnije uputstvo za korišćenje ovog tipa jastuka možete videti na sledećem video primeru OVDE.

 

Materijali:

Jastuk za okretanje pacijenata je izrađen od sunđera velike gustine, tako da je velike nosivosti i otporan na deformacije. Navlaka se lako briše i skida sa jastuka radi pranja.

Održavanje:

Očistite jastuk vlažnom krpom, navlaženom blagim sredstima za čišćenje. Ne vlažite jastuk. Ne koristite abrazivna srestva niti jaka sredstva za čišćenje ili deterdžente, sredstva za izbeljivanje, omekšivače niti hemijsko čišćenje.

Koristi se kod slabo pokretnih osoba, starih i slabih, kod preloma donjih ekstremiteta, gojaznih osoba…

X